1961 yılında Burdur İbecik’te doğan Nail Olpak, Aydın Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesini bitiren Olpak, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Enerji alanında tamamlamıştır.
İş hayatına Umar Makina A.Ş.’de başlayan Olpak, Özgün A.Ş.’de Fabrika Müdür Yardımcısı, Cankurtaran Holding’te üst düzey yönetici olarak çalıştı ve Başkan Yardımcısı olarak ayrıldı.
Nail Olpak daha sonra, NORA Elektrik A.Ş, PAK YATIRIM A.Ş. ve OMN A.Ş’yi kurdu. Halen, iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını, üçüncü şirketin Yönetim Kurulu Üyeliğini ve bu şirketlerin ortağı olduğu şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir.
Nail OLPAK, yukarıdakilerin dışında, aşağıdaki görevlerini de sürdürmektedir. DEİK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı TURK EXIMBANK, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş., Yönetim Kurulu Üyesi TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş, Yönetim Kurulu Üyesi, İSTKA, İstanbul Kalkınma Ajansı, Yönetim Kurulu Üyesi YOİKK, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Üyesi DTİK, Dünya Türk İş Konseyi, Başkanı MÜSİAD, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Y. İstişare Heyeti Üyesi UTESAV, Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Kurucular Kurulu Üyesi TUGEV, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi İlim Yayma Vakfı, Kurucular Kurulu Üyesi Huzur Hastanesi Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi İGETEV, İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi İstanbul Medeniyet Üniversitesi Destekleme Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi Kandilli Kulübü Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi TMMOB, Makine Mühendisleri Odası Üyesi MSMB, Mimar Sinan Mühendisler Birliği Üyesi ALMED, Aydın Lisesi Mezunlar Derneği Üyesi İTÜ Makina Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi
Nail Olpak, MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) 5. dönem Genel Başkanı ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı, IBF (Uluslararası İş Forumu) Başkan Vekili, B20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi, İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Üyesi, İDTM (İstanbul Dünya Ticaret Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi, Huzur Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, ENVERDER (Enerji Verimliliği Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, MMG (Mimarlar Mühendisler Grubu) Yönetim Kurulu Üyesi ve (YİH) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk Japon Üniversitesi Kurucu Heyeti Üyesi, (BTM) Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Mütevelli Heyeti Üyesi, Muallimköy Teknoloji Bölgesi A.Ş. (Bilişim Vadisi) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.
Nail Olpak’a, Ahi Evran Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversiteleri tarafından, Uluslararası İlişkiler dalında Fahri Doktora unvanı verilmiştir.
Evli ve birisi Mimar, diğeri Mekatronik Mühendisi iki erkek çocuk babası olan Nail Olpak, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
1966 yılında Ordu, Mesudiye'de doğdu. Orta öğretimini Tokat’ta tamamlamıştır. Lisans eğitimini İTÜ İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği, Yüksek Lisans eğitimini İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında tamamlamıştır. Doktorasını İZU İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans bölümünde gerçekleştirmiştir.
Özel sektörde önemli görevler almıştır. 1991-1999 yılları arasında Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Proje ve Yatırımlar Müdürlüğü'nde çeşitli kademelerde ve Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Mali Tahlil ve İstihbarat Müdürlüğü'nde Müdür Vekili olarak görev yaptı.
1999-2005 döneminde Anadolu Finans Kurumu Pazarlama Müdürü ve Pazarlama Grup Müdürü görevlerini sürdürmüştür. 2005-2013 yılları arasında Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2011-2013 yılları arasında İTO Bankacılık Meslek Komitesi Üyeliği ve İTO Meclis Üyeliği yapmıştır.
2015-2016 Bank Asya Katılım Bankası A.Ş. (TMSF) Genel Müdür pozisyonunda görev almıştır.
Işık Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı, Asya Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Asya Girişim Yönetim Kurulu Üyesi, Katılım Bankaları Birliği Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur.
2020 yılından itibaren JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, 2021 yılından itibaren de Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Org. San. Ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.
1957 yılında Çankırı’da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, Yüksek Lisans eğitimini ise Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Bankacılık Okulu Eğitim Sertifikası almıştır.
Bankacılık kariyerine 1979 yılında Töbank’ta “Yetkili” olarak başladı, 1984 yılına kadar burada çalışmıştır. Ardından 1987 ile 1991 yılları arasında Faisal Finans Kurumu’nda Orta Kademe Şube Yöneticiliği yapmıştır. 1991 ile 1999 yılları arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda “Ankara Şube Müdürü” olarak çalışmıştır. 1999 yılında Anadolu Finans Kurumu’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. 2005 yılına kadar burada görev yapmıştır. 2006 yılından 2011 yılına kadar Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Genel Müdür Yardımcılığı yaptı ve ardından 2011 yılında Termikel A.Ş’de Genel Müdür olarak görevlendirildi. 2012 yılına kadar burada görev yapmıştır. 2012 ile 2017 yılları arasında RCT Varlık Yönetim A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlük, 2015 ile 2016 yılları arasında Asya Katılım Bankası’nda Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 2016 ile 2017 yılları arasında Türkiye Halk Bankası’nda Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Mart 2020’de Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu üyesi olarak görevlendirildi.
1967 yılında Giresun’da doğmuştur. Orta öğrenimini Kocaeli’nde tamamlamıştır. Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Yüksek Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Meslek hayatına 1992 yılında Sayıştay'da başladı. Denetçi, Baş denetçi ve raportör olarak 11 yıl farklı kamu kurumlarında (Belediyeler, üniversiteler, yatırımcı kurumlar) denetim görevinde bulundu.
2003 yılında Türk Telekom Malzeme Dairesi Başkanlığına atandı. KİK kapsamındaki büyük birçok ihalenin komisyonu başkanlıklarını yaptı. Birçok kurulda üye olarak görev yaptı.
Türk Telekom'un özelleştirilmesinden sonra; Enerji Bakanlığında 'Araştırmacı' ENEBİS (Enerji Bakanlığı Bilgi ve Belge Yazılım Sistemi) koordinatörlüğü yaptı.
TETAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine kararname ile atandı. Personel ve İdari Mali İşler Daire Başkanlıkları kendisine bağlı olarak 2 yılı aşkın bir süre bu görevlerde bulundu. Nükleer Santral ihale komisyon başkanlığı yaptı.
2010 yılı ocak ayında Avea Satın alma Direktörü olarak (İstanbul’a) atandı. Bu görevi 5 yılı aşkın bir süre sürdürdü. Network, IT, Kurumsal alımlar Depo ve Lojistik yönetimi.
Türk Telekom Grubu Entegrasyonu sonrasında Grubun Lojistik Direktörlüğüne getirildi. Türk Telekom 12 Bölge Deposu, MARS Avea Mobil Ticari Lojistik Deposu, Avea Teknik Depolarının operasyonel yönetimini 2 yıl süreyle başarıyla sürdürdü.
Türk Telekom Assistt Çağrı Merkezi Şirketi İdari İşler Direktörü olarak görev yaptı.
24 Haziran seçimlerinde Kocaeli’nden Ak Parti milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart Seçimlerinde Gebze ve Kocaeli ‘Meclis Üyesi’ olarak seçildi. Ak Parti Grup sözcüsü, Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonlarında Üye seçildi.
Başkanvekili görevine 15 Nisan 2019’dan bu yana aktif olarak devam etmektedir.
Görev ve ziyaret amaçlı olarak yurtdışında birçok ülkeye seyahatleri oldu. Ulusal ve uluslararası çok sayıda, konferans, seminer, sempozyum vb. toplantılarda tebliğler sundu. Özellikle gençlere yönelik sosyal ve kültürel çalışmalara aktif katılmakta, ‘Mentör'lük, ‘Koçluk’ eğitimleri vermektedir. Pek çok vakıf ve dernekte, sosyal kültürel ve hayır çalışmalarına katkı sağlamaktadır.
1983 yılında Gebze’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gebze’de tamamladı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde yaparak mezun oldu. Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümünde eğitim aldı. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünde eğitim aldı. Yüksek Lisans Eğitimini Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı Yönetim ve Organizasyon alanında tamamladı.
İlk girişimini üniversiteye başladığı yıl yaparak aktif ticari hayata atıldı. 20 yıllık ticari hayatında kurucusu olduğu Tercih Grup bünyesinde mühendislik, sanayi, bilişim, teknoloji, inovasyon gibi birçok girişimlerde bulunarak farklı sektörlerde şirketler kurarak yatırımlar yaptı.
Ülkemizde sanayi, teknoloji ve bilişim merkezi haline gelerek girişimcilerimizin ilgi odağı haline gelen Gebze de girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla girişimcilik çalışmalarına öncülük yaptı. MÜSİAD, GİV ve DEİK üyesidir. Girişimcilik alanında birçok etkinlik ve projeye imza attı. Kosgeb işbirliği çerçevesinde ‘’Girişimcilik Eğitimleri’’ verdi. Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan Girişimci Ödülleri organizasyonlarında girişimcilerin değerlendirildiği heyette jüri üyesi olarak aktif görev aldı. DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu) üyesi olarak DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi çalışmalarına devam etmektedir.
Tübitak - Martek ve Bilişim Vadisi bünyesinde kurdukları sanayi ve bilişim şirketleri ile AR- GE çalışmaları devam etmektedir. Startup Girişim Teknolojik Yatırım A.Ş., T-Games Yazılım ve Bilişim A.Ş. ve Anibal Bilişim Teknoloji A.Ş. şirketlerinde kurucu ortak olarak yer aldı. Yönetim kurulu üyelikleri devam etmektedir.
Uzun yıllardır kitle fonlama platformlarının araştırmasını yapan AR-GE biriminde yer aldı. Kitle fonlama platformlarının ülkemiz ve girişimciler açısından çok önemli olduğu düşüncesiyle, 2009 yılından beri yapmış olduğu girişimcilik çalışmalarından edindiği bilgi, birikim ve tecrübeyi ortaya koyarak Girişim Kitle Fonlama Platformu A.Ş. nin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. Girişimci, Mentör ve MELEK Yatırımcı olan Yavuz KUŞ evli ve dört çocuk babasıdır.
1971 yılında İstanbul'da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Çağlayan Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde lisans eğitimine başladı ancak aynı yıl ticaret yapmak üzere lisans eğitimini bıraktı. O yıl üç arkadaşıyla beraber Ekol Yapı Ürünleri L.T.D Şirketini kurarak 5 yıl dekorasyon ve iç mimari alanlarda hizmet verdi. 1995 yılında şirket hissesini satarak sektörden ayrıldı. Aynı yıl içerisinde iç ve dış piyasalarda toptan kumaş satmak niyetiyle sırasıyla Ak Tekstil, Akay Tekstil, ve Halitoğlu Kumaşçılığını kurdu. 17 yıl süren tekstil hayatından sonra 2012’de sektöründen çıkmış oldu. Bu 17 yıl içerisinde sermaye bazlı birçok ortaklık yaptı. (inşaat, yazılım, gıda vs) 2000 yılında 5 arkadaşıyla Eksen Yayıncılık A.Ş’yi kurarak 2007-2014 yılları arasında 7 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Sektörde ilk üçe giren şirketteki hisselerini 2015 yılında satarak bu ortaklığından ayrıldı.
2006-2012 yılları arasında Halitoğlu ve HLT Dış Ticaret şirketleri üzerinden Doğtaş Mobilyanın distribütörlüğü ve kendisine ait olan Inlıfe İstanbul markasıyla Rusya, Ukrayna, Polonya, Moldova, Balkanlar ve Kazakistan mobilya ihracatı yaptı.
Şu an bünyesinde, öz sermayesi kendisine ait olan yaklaşık 1000 aracı barındıran Atak Filo Araç Kiralama A.Ş ve Pak Şehircilik A.Ş'nin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Bu şirketler, Araç kiralama ile beraber Gayrimenkul ve dış ticaret alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.
Sosyal sorumluluk alanında; (İMH) İnsan ve Medeniyet Hareketinin kurucular kurulunda bulunup 2014-2015 yılları arasında yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı.
Türkiye'de girişimciliğin önünü açmak ve bu konuda örnek olmak anlamında Girişimci İş Adamları Vakfında başkan yardımcılığı yapmaktadır.
Bahariye Business Angels'da Melek Yatırımcı olarak Hazine Bakanlığından sertifikalıdır.
Aynı zamanda halen İstanbul Ticaret Üniversitesinde İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4.sınıf öğrencisi olan Tahir AKTÜRE evli ve dört çocuk babasıdır.
1974 Konya/Kadınhanı doğumlu olup Lise eğitimini 1990-1993 Konya ideal Fen Lisesi Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır.
2012-2014 Gaziantep Islahiye Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı 2014-2019 yılları arasında ise Gebze Fatih Devlet Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı olarak çalışmıştır. Hâlihazırda kendi polikliniğinde çalışma hayatına devam etmekte olup Mesleki açıdan bilimsel makale okumaları ve yazmaların yanı sıra son beş yıldır kitlesel fonlama ile ilgili dünyada benzer işleri yapan şirketler ile ilgili akademik okumalar yapmaktadır. Genellikle fon sağlanan sektörler nelerdir? Hangi sektörlerde başarılı olunması daha muhtemeldir? Sorularına cevap oluşturma gayretinde olan ÇELİK, son 10 yılda çeşitli kitlesel gayrimenkul alımlarında organizasyon görevini üstlenmiş olması Kitle Fonlama Sistemine Girişimci nazarıyla bakabilme tecrübesini sağlamıştır. Son iki dönem GİV Gebze şubesinde İcra kurulunda görev almakta olan ÇELİK, bu sebeple yatırım komitesi olarak çok sayıda proje değerlendirme imkânı bulmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır.
İki yıl boyunca uluslararası kredi derecelendirme şirketinde uzman olarak çalıştı. Daha sonra bankacılık sektörüne geçiş yapan Sn. Alabacak; Mali Tahlil, Kurumsal Krediler, Kredi Ürün Geliştirme, Proje Yönetimi ve Finansal Teknolojiler alanında toplamda 11 yıllık deneyime sahiptir.
PMP, SPK Kredi Derecelendirme Uzmanlığı, SPK İleri Düzey, SPK Türev gibi bir çok lisansı bulunmaktadır. Start Up girişimlerine finansal ve proje yöneticiliği gibi konularda danışmanlık vermektedir.
İleri düzeyde İngilizce bilmekte olup TOEFL belgesine sahiptir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.